vineri, 16 mai 2008

Revista presei locale (Iasi, 7.04.2008)

Revista presei locale (Iasi, 7.04.2008)


Stirea centrala de pe prima pagina a Ziarului de Iasi, trateaza un subiect legat de alegerile care vor urma, cu titlul ’’Mort in firma miliardarului Ionescu".Dupa ce a fost chemat la Parchet pentru a da declaratii in legatura cu moartea unui angajat al sau in sediul firmei SC Instalatii Grup SRL din Valea Lupului, controversatul om de afaceri Sorin Ionescu a scapat basma curate. Un subaltern al sau a fost constrans sa-si asume intreaga vina si risca sa stea cativa ani dupa gratii pentru moartea angajatului. Chiar daca tot acest caz pare a fi un banal accident finalizat dramatic, angajatii sustin ca Sorin Ionescu nu-si da interesul, in calitatea pe care o are, ca evenimentele de acest gen sa fie evitate, iar oamenii sa poata lucra in conditii prin care macar viata sa le fie protejata. Costache Cimpoi a lasat in urma doi copii care nici in ziua de astazi nu pot sa creada ca tatal lor nu mai este.
Din "Jurnalul de Est" aflam ca Garda Financiara a intrat cu barda in mafia evazionistilorIn primele trei luni ale anului, comisarii de la Garda Financiara Iasi au reusit sa dea lovitura dupa lovitura patronilor de firme care deruleaza operatiuni comerciale oculte si celor care actioneaza la limita legii. Seful Garzii Financiare, Mihai Bogdan Trandafirescu, poreclit de operatorii economici „comisarul Cattani“, le-a dat batai de cap evazionistilor, dar si un avertisment dur acelora care actioneaza in zona economiei subterane, cuantumul amenzilor aplicate in trimestrul I atingind suma de 27 de miliarde de lei vechi.
Din "Monitorul" aflam ca imbrãcat ca un diriginte de ºantier, cu o caschetã albã, vestã portocalie ºi cu mãnuºi pe mâini, candidatul europarlamentar la fotoliul de primar, Dumitru Oprea a lansat în acest mod noua modã electoralã a ieºenilor.
De asemenea ziarul “Timpul” ne vorbeste in prima pagina despre amanarea sedintei Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) Dupã ce Biroul permanent al parlamentului a sesizat CCA în legãturã cu limbajul licenþios din emisiunea „Poveºti cu mãºti”, realizatã de NIT, astãzi Consiliul urma sã discute aceastã chestiune. Presedintele CCA, Gheorghe Gorincioi a declarat ca de cand are unele probleme cu presa nu mai poate fi gasit nici la telefonul mobil si nici la fix.

Niciun comentariu: