miercuri, 12 martie 2008

Promisiunile raman doar promisiuni

Pe barbati ii recunosti dupa baston, pe femei dupa singuratatea pe care o gasesti in vorbe, insa atunci cand sunt nevazuti de nimeni pe chipurile lor se poate citi toate amaraciunile. In fata celor tineri (copii si nepoti) batranii dau dovada de o indiferenta totala.
Imi amintesc de bunica mea din partea tatalui., care are era taranca si avea o pensie de CAP de vreo 200 din cate stiu eu . Ii spuneam ca in curand cu banii aia isi va putea cumpara o paine. Intr-adevar, inflatia m-a confirmat, dar bunica a murit cu bucuria ca este pensionara.
Pensionarii azi sunt subiectul gras pe care politica romaneasca si-l disputa zilnic. Partidele cer iubirea pensionarilor.
Toti suspina, fara exceptie, pentru viata acestora. Toti isi injura adversarii politici, luand drept argument viata mizera a pensionarilor. Opozitia promite ca, ajunsa la putere, va tripla pensiile amaratilor batrani. Ajunsa la putere e prima promisiune pe care o uitã. Fiecare partid are o lege a pensiilor si o strategie legata de pensionari.
Domnul Tariceanu, premier, arata la televizor un chip preocupat de chestiunea pensionarilor, prioritara pe agenda Guvernului. Domnul Geoana, presedinte de partid de opoziþie, prezintã un chip preocupat identic de chestiunea pensionarilor. ªi partidul domniei sale are legi ºi documente gata pregatite sã aducã bunastarea in apartamentele batranilor uitati nu numai de stat, ci ºi de rude, prieteni, cunostinte. Domnul Voiculescu, el insusi la varsta pensiei, si-a preluat pensionarii ca pe copiii lui. Îti dau lacrimile. Numai ca lucrurile raman doar la televizor.

Niciun comentariu: